Amsterdam: 13:19, Tokyo: 20:19

De reis

Zondag morgen 4:45 ging de wekker. Vandaag is de grote dag. Mijn vlucht loopt van Dusseldorf via Londen naar Tokyo. In Dusseldorf aangekomen kwamen we voor een gesloten check-in en service balie. Na een uur gewacht te hebben kon ik eindelijk in gaat checken. Eenmaal ingecheckt duurde 't nog zeker een uur voordat ik door security moest. Attans dat dacht ik... Tot het mededelingen bord aan gaf dat de vlucht een uur eerder vertrok.

Op dat moment heb ik snel afscheid moeten nemen van mijn ouders, broertje en zijn vriendin. Vervolgens was het vlug door security en paspoort controle om er vervolgens achter te komen dat het vliegtuig niet eerder vertrok maar een uur later... Met de tranen nog in men ogen ben ik bij de gate maar op een bankje gaan zitten tot mijn naam werdt omgeroepen. Ik moest me komen melden bij de ticketservicebalie. Dat betekende dat ik weer helemaal terug moest naar de hoofdhal.

Daar aangekomen bleek dat ik mijn aansluitende vlucht naar Tokyo niet meer zou kunnen halen. Omdat ik met een ander vliegtuig ging vliegen van Londen naar Tokyo moest ik mijn koffer op gaan halen om vervolgens opnieuw in te checken voor dezelfde vlucht van Dussedorf naar Londen en voor een vlucht later naar Tokyo.

Tijdens het ophalen van mijn koffer kwam ik er achter dat ik niet als enige getroffen was. Een dame uit Washington moest ook haar koffer opnieuw ophalen en mocht nu 5 uur in Londen blijven wachten. Mijn ouders, broertje en zijn vriendin waren tegen die tijd alweer naar huis helaas.

Ik heb de vertraagde vlucht naar Londen genomen en vandaaruit een vlucht later naar Tokyo. De vliegreis was lang en vervelend. Slapen gaat maar moeilijk en het eten is niks maar dat wisten we allemaal al.

In Tokyo aangekomen heb ik een bus kaart gekocht om naar het Crowne Metropolitan Hotel midden in Tokyo. Daarna moest ik nog een belletje plegen maar je kon nergens geldwisselen. Toen heb ik maar ergens een fles water gekocht en met het kleingeld wat ik kreeg gebeld. Door de haast heb ik 't flesje nog laten staan maar goed erg is dat niet.

Maar echt als je in de bus ziet besef je pas hoe op elkaar gepakt de Jappanners leven. Alles is vlak langs elkaar gebouwt met overal wat dunne straatjes er tussen door. Echt prachtig om te zien maar er de weg vinden zal wel vreselijk moeilijk zijn.

Maar goed bij het Hotel moest ik een straat oversteken en vervolgens het Ikebukuro station binnen wandelen. Daar mocht ik een kaartje kopen om naar Higashimatsuyama te reizen. Onder weg kom je het zelfde taffereel tegen als met de bus. Echt prachtig om te zien.

Op het station aangekomen heb ik me wat te drinken gezocht en een belletje gepleegd zodat ik opgehaald zou worden. Ik werdt 10 min. later opgehaald door een Jappaner die ook redelijk Duits en Engels praat. Hij heeft me rondgeleid door de Dormitory (studentenhuis achtig iets) en morgen moet ik hem om 9 uur treffen om samen naar het werk te gaan.

Vervolgens heb ik mijn tas leeggehaald en heb mijn laptop opgestart om te kijken of iemand niet toevallig een onbeveiligd wireless netwerk heeft hangen. En ja hoor! Daar zit ik dus nu even fijn op te internetten. Ik kan zo dadelijk gaan eten en dan ga ik slapen want ik begin toch wel moe te worden.

Ik heb nog maar een paar foto's gemaakt maar ik zal ze zo snel mogelijk proberen te plaatsen.

29 Jan 2007 11:08 door Roy, 11 reactie(s)

Door PETERTON op 5 Feb 2007 08:53
Ha Roy gaaf je site kijken er regelmatig op volgen je op de voet. Hoop dat je er een te gave tijd hebt daar geniet er van. Groetjes Ton & Peter
Door Jeroen op 30 Jan 2007 09:52
Inderdaad wat inno zegt. maar verder mooi dat je daar nu ben aangekomen, en succes verder in japan
Door cd BE (België) op 29 Jan 2007 22:11
Wat een geluk dat er internet is. Is dat niet in Japan met die kartonnen muren? Slechte start, maar het kan nu alleen maar beter gaan moeten we maar denken. Succes ginder
Door De-Rector op 29 Jan 2007 22:11
Damn,ben echt zooo jaloers :D maarja,geniet ervan daar,want moet echt vet zijn.Verder nog vele succes toegewenst.
Door Thijs Truijen op 29 Jan 2007 21:29
He Roy ik hoor net dat je aan je avontuur bent begonnen. Laat ze daar maar eens zien hoe ze op Laar de dingen aanpakken. Ik maak me het meeste zorgen om Piet, nu moet hij zelf al dat vuile werk doen.
Door nick&irene op 29 Jan 2007 20:33
hey roy goed tehoren da je heelhuids aanbent gekomen we zullen elkedag op de site kijke hoe het je afgaat daar in japan en de foto's kijken khoop da je een fijne tijd daar gaat krijgen en ff vraagje was dat msn adres ook alweer dan voeg ik je toe gr nick en irene succes morgen op je 1ste werkdag
Door Sirgin op 29 Jan 2007 19:58
Gefeliciteerd met je verblijf in Japan, ik hoop dat je er veel plezier en mooie momenten beleeft!
Door Sander (Belgie) op 29 Jan 2007 17:43
hey ! Goed nieuws dat je goed bent aangekomen. Beetje tegenslag in het begin, maar alles is goed gekomen. Ben benieuwd naar je fotos en naar je volgende verhalen :D
Door Joost op 29 Jan 2007 17:11
Hoi Roy, Fijn dat je er nu toch bent, ik zal deze site zeker in de gaten houden! Nogmaals veel plezier in Japan! Gr. Joost
Door inno op 29 Jan 2007 13:46
lols. heb jij weer eigenlijk, best logiesch dat het jouw weer overkomt.. . zou ook es ieamand anders moeten treffen :P
Door Vince op 29 Jan 2007 11:24
Godver jezus.. belachelijk hoe ze je zo makkelijk zó behandelen in Düsseldorf, en dan net op zo'n pijnlijk moment :/ Het is in ieder geval mooi nieuws dat je safe 'n sound bent aangekomen in Japan, én dat je al beschikking hebt over internet, zodat we nu al contact kunnen houden! Eetze, en vooral: slaapze!